Dutch Fashion Meets Marrakech

Dutch Fashion Meets Marrakech

fashionshow

A dozen of fashionistas

Hier is hij dan! De lang verwachte blog die de definitieve twaalf designers zal onthullen. In eerder geschreven blogs zijn er al een aantal designers bekend gemaakt, maar hieronder staan nog een keer alle designers in één overzichtelijke blog.

 
Kavita Bachasingh
Kavita is 30 jaar en is geboren in Den Haag. Afgelopen januari heeft zij haar studie Modevormgeving (BA) succesvol afgerond aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam
 
Daarna heeft ze meegedaan aan diverse projecten, waaronder het GOUD evenement in the World Fashion Center en de kick-off van de Amsterdam Fashionweek op De Dam.
 
Kavita wil graag haar eigen label opstarten. Luxe, draagbaarheid, comfort, elegantie en een tikkeltje 'edgy' zijn elementen die kenmerkend zijn voor haar stijl. Haar kleding is bedoeld voor de onafhankelijke, zelfverzekerde en succesvolle vrouw die niet bang is om dit te laten zien. Daarnaast speelt ze graag met vormen, prints, bewerkingen en kleur om een krachtig en modern beeld over te brengen.
 
Klik hier voor de website van Kavita Bachasingh

Carmichael Byfield
Carmichael komt uit New York en woont sinds 2008 in Nederland. Op jonge leeftijd was hij geïnspireerd door ontwerpers als Vivienne Westwood en Moschino die in 1994 herenmode ontworpen met bloemenprint. Dit gaf hem nog meer inspiratie en motivatie om in hun voetstappen te treden. In 2011 begon hij te ontwerpen voor zichzelf en andere mannen. 'Hous of Byfield'  is zijn merk dat wordt omschreven als discreet, elegant, oog voor detail en een sportieve touch.

 

Swinda van Dijk
Swinda van Dijk is genomineerd voor the Donghua Fashion Cup, Shanghai, China en de South Holland Design Award. Hiernaast heeft ze de de WTF Fashion Award en de titel 'GOLDEN Designer of the year' binnengesleept. In 2007 werd haar collectie tentoongesteld in het Museum für Angewandte Kunst in Frankfurt tijdens de tentoonstelling 'Anziehen! Made in Holland'. Intussen heeft ze gewerkt voor Jan Taminiau als studio assistent voor zijn couture collectie 'Evolution'. Ook heeft ze ontworpen voor 'THE EDGE' van de SuperTrash collectie. Op dit moment is ze bezig met het opbouwen van haar eigen bedrijf als ontwerper en stylist.
 

Widad Diouri
Widad Diouri is momenteel director en styliste bij Araza Loulay. Een prachtig merk dat voor kracht, zuiverheid, zelfvertrouwen, passie, nieuwsgierigheid, attitude en lef staat. Al deze waarden vormen een eenheid die tot expressie komt bij het dragen van deze gedurfde handmade pieces. De collecties van Araza Loulay zijn speciaal voor diegene die een verfijnd gevoel hebben voor stijl en die zich willen onderscheiden door unieke stukken te dragen waarvan zij weten dat niemand anders het draagt. De collectie van Araza Loulay bestaat dan ook enkel uit one of a kind stukken
 

 
Alexandra Dohmen

Na de middelbare school in São Paulo, Brazilië, verbleef Alexandra vijf jaar in het Griekse deel van Thracië om taal en cultuur te leren kennen. Na ook nog eens een vijftal jaren in Duitsland te hebben gewoond, kwam zij uiteindelijk aan het eind van de jaren negentig naar Nederland.

Hier volgde studeerde zij in 2004 af aan de opleiding Fashion Design aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Tijdens die studie liep zij drie maanden stage bij Unrath&Strano te Berlijn en inmiddels is ze modedesigners bij haar eigen bedrijf ‘Alexandra Dohmen Fashion’.

 


Nathalie Goedegebuure
Nathalie is in 1986 in Nederland geboren. Ze is in 2007 afgestudeerd aan de opleiding Graphic Design, Mediacollege in Amsterdam en in 2011 aan Fashion Design, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
 
Daarnaast heeft ze een halfjaar stage gelopen bij Pip Studio in Amsterdam en vier maanden bij Spaans designer Gori de Palma in Barcelona. Tegenwoordig woont ze in Barcelona om haar designkwaliteiten te ontwikkelen en om Spaans te leren spreken. Momenteel is ze ook druk bezig met het ontwerpen een bikinicollectie.
 
Ze vindt het een mooi initiatief om twee culturen samen te laten komen. Een van de redenen hiervoor is dat het Marokkaanse stof- en materiaalgebruik haar erg aanspreekt.

Klik hier voor dee website van Nathalie Goedegebuure


Arriz Golden
Arriz is geboren in 1982 in Cape Verde Islands en was heel jong toen hij naar Parijs verhuisde. In Parijs heeft hij vele jaren gestudeerd. Naast zijn studie heeft hij altijd al de droom gehad om een fashion designer te zijn, gericht op met name Haute Couture en mode in het algemeen.

 
Op zijn 16e is hij verhuisd naar Rotterdam, waar Arriz realiseerde hoe groot zijn interesse in Couture eigenlijk was en hoeveel potentie hij hiervoor had. Door deze passie is hij Modetechniek bij het Mondriaan in Den Haag gaan volgen. Tijdens deze opleiding heeft hij een leerzame stage bij Aziz Bekkaoui afgerond.
 
Onder de naam 'Arriz Golden' zijn diverse creaties gemaakt en gepresenteerd. Hij heeft meegedaan aan vele wedstrijden en fashionshows. Een voorbeeld hiervan is de AVRO themamaand over mode in 2010 waar hij de tweede plaats won.
 
Arriz Golden was aangesteld als reserve voor Dutch Fashion Meets Marrakech. Helaas kon Lyron Martina niet meer mee naar Marrakech, waardoor hij zijn plek op de Marokkaanse catwalk aan Arriz heeft moeten geven.

 

Othman Khamlichi
Othman Khamlichi is stylist en designer. Hij werkt pas enkele jaren als designer, maar al jaren als stylist. Hij is bekend in de fashionscene en zijn creaties gaan als warme broodjes over de toonbank in Amsterdam. Menig bekend Marokkaans en Nederlands publiek loopt in zijn creaties.


Chaima Mallahi
Het combineren van de Westerse en Arabische invloeden in een ontwerp spreekt Chaima erg aan. Ze is een gevorderde fashion designer en volgt een opleiding als Fashion Designer. Ze heeft altijd al een passie gehad voor het ontwikkelen van concepten en deze om te schakelen naar de realiteit. Haar slogan is dan ook 'I smile my work in fashion'.


Marlene Mota
Marlene Mota is al twee jaar bezig als designer. Sinds ze heel jong was werd ze al geïnspireerd door haar moeder die naaister was. Ze is een gevorderde designer en doet het werk met erg veel plezier en passie.Marco Stefano Pintus
Marco heeft gestudeerd op de modevakschool in Den Haag en heeft drie jaar de kunstacademie in Utrecht gedaan.

Nu is Marco freelance art-fashion designer bij zijn eigen bedrijf 'MSPintus'. Ook heeft hij ruimte ervaring als etaleur, styling- en marketingadviseur, interieurontwerper en -adviseur en is hij actief in de schilderkunst, fotografie en schrijfkunst. Creativiteit en originaliteit staan bij hem hoog in het vaandel. 
 
Hij deed mee aan Project Catwalk en ook was hij te zien in de Vlaamse serie 'De Designers', waar hij een van de drie finalisten was.
 Marit Visser
Marit Visser is al vanaf 2008 bezig met het ontwerpen en produceren van tassen en mode- en interieuraccesoires. Deze zijn momenteel in zowel webshop als winkel te koop op haar website. Ook heeft ze een cursusvorm bedacht voor Make a Bag, dit is te zien op <a href="http://www.makeabag.nl">www.makeabag.nl</a>, deze cursussen worden gegeven in Utrecht en Amsterdam.

 


Dit zijn de twaalf definitieve designers die hun creaties zullen laten zien op de catwalk in Marrakech! We zijn erg benieuwd naar wat ze gaan ontwerpen en wat hen inspireert om de Westerse met de Arabische cultuur te verbinden.
 
Deel je mening over deze fantastische designers met ons and spread the word!

Blog Stats

  • Total posts(16)
  • Total comments(0)

Forgot your password?