Dutch Fashion Meets Marrakech

Dutch Fashion Meets Marrakech

fashionshow

Alexandra Dohmen - our multiculti talent

Designer Alexandra Dohmen is ervoor gemaakt om creaties te maken met invloeden uit verschillende culturen. Zij heeft namelijk in Brazilië, Argentinië, Griekenland, Duitsland en Nederland gewoond. Culturen leren kennen vindt zij enorm boeiend. Culturen zijn dan ook haar grootste inspiratiebron en drijfveer voor haar creaties. Ze steekt altijd iets op van culturen en dit uit zich in haar werk.

Dit alles begon al toen zij een kind was. Terwijl zij wonend was in Brazilië, haar geboorteland, vroeg zij zichzelf altijd af wat er achter de grenzen van Brazilië te beleven viel op deze wereld. Het lijkt haar dan ook heerlijk om een albatros te kunnen zijn... Urenlang zweven zonder gehinderd te worden door een paspoortcontrole, je gedachten de vrije loop geven en nergens aan te hoeven te denken.
 
Als zij als kind in een verdrietige bui verkeerde en naar de volle maan keek in de donkere hemel, dan droomde zij dat de maan een uitweg naar een andere wereld was. Een wereld die een stuk vrolijker zou zijn. Uit deze droom putte zij kracht en nog steeds denkt zij daar in een nostalgische bui aan terug.
 
Los van dat Alexandra zoveel van de wereld heeft gezien, krijgt zij de meeste inspiratie in haar eigen atelier. Hier kan zij op reis door haar eigen herinneringen. Daarnaast is erkenning voor Alexandra het fijnste gevoel in de wereld. Ze hoopt dit dus ook nog vaak mee te mogen maken. Naast erkenning vindt Alexandra vertrouwen heel belangrijk, vooral in de modewereld.
 
Spreekt Alexandra Dohmen jou aan? Laat ons weten waarom and hit the 'like' button!

Blog Stats

  • Total posts(16)
  • Total comments(0)

Forgot your password?