Dutch Fashion Meets Marrakech

Dutch Fashion Meets Marrakech

fashionshow

DFMM - A Culture Cocktail

Alle geïnteresseerden en betrokkenen van Dutch Fashion Meets Marrakech weten inmiddels precies hoe het concept van DFMM in elkaar steekt. De lezer die wat minder bekend is met Dutch Fashion Meets Marrakech, is hier aan het juiste adres. 
 
Dutch Fashion Meets Marrakech
Dutch Fashion Meets Marrakech (DFMM) is een fashionshow die een kans biedt aan gevorderde talenten om zichzelf te laten zien en te bewijzen. Hierbij is de samensmelting van de Westerse en Arabisch cultuur een must en is het de bedoeling om, vooral in deze tijd, aan de wereld te laten zien hoe mooi het kan zijn om het beste van twee werelden te combineren.
 
Concept
De 'samensmelting van de Westerse en Arabische cultuur' kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. 
 
Voor degenen die gewend zijn om caftans te maken is het een uitdaging om deze caftan geheel uniek te maken door het te combineren met de westerse invloeden. En wat betekent dat Westerse voor deze designers? Misschien unieke kleurencombinaties of wat meer bloot? 
 
Voor degenen die normaal gesproken Westers ontwerpen is het een uitdaging om the Arabic touch erin terug te laten komen. De Westerse invloeden zijn niet zo voor de hand liggend als ze lijken. Misschien denkt een Westerse designer juist aan de vorm of kleuren van de gebouwen of raakt deze geïnspireerd door de bijnaam van Marrakech: 'The Red City'.
 
Zoals je hierboven leest draait de samensmelting van deze twee culturen niet alleen om de Westerse en Arabische mode. De gedachten van de ontwerper gaan veel verder dan men verwacht en hieruit ontstaan uiteindelijk prachtige en onvoorspelbare designs.
 
Inspiratie
Hieronder zijn voorbeelden te zien van de cultuurverschillen in verschillende aspecten.
 
Het verschil tussen een Arabische en Westerse bruid.


De Arabische mode heeft meer afwisseling met betrekking tot de kleuren, de Westerse mode daarentegen is afwisselender met betrekking tot vormen en combinaties. Vooral binnen bepaalde collecties houden de Westerse designers heel erg vast aan bepaald kleurgebruik. 
Het verschil in gebruik van vervoersmiddelen. Dit is een extreem voorbeeld, maar het symboliseert wel het luxegebruik in de Westerse wereld. 

 

'Red City' Marrakech met haar mooie uitzicht, rode lucht en sfeervolle, warme gebouwen aan de linkerkant en de moderne, strakke en Westerse architectuur aan de rechterkant.

 

De tijdloze traditionele Arabische pantoffels waar de Arabieren op lopen wanneer ze maar willen en de variërende schoenen die in het Westen worden verkocht: ze moeten ingelopen worden en het motto onder de schoenen is: hoe meer hoe beter!

 

Boodschappen doen in Marokko en boodschappen doen in Nederland.


 

Het verschil in het vermaken van mensen in Marokko of in een toeristisch Westers vakantieland.

 

Op de linker foto zie je hoe het winkelen in de souk in Marokko is en op de rechter foto zie je hoe het is om te winkelen in Eindhoven, Nederland.

 

Het doel van bovenstaande foto's is om te laten zien dat er ook binnen het ontwerpen van kleding breed gekeken kan worden naar de samensmelting van deze twee culturen. Het draait niet om caftans en korte jurkjes... de samensmelting van deze twee culturen gaat veel verder dan dat. Het gaat om het verbinden van deze twee culturen.
 
Castings
Er zijn castings gehouden waar de meest creatieve, talentvolle en unieke designers de kans kregen om een plekje te veroveren op de runway in Marrakech. Deze twaalf designers zullen tijdens een fashiontrip elkaar en Marrakech beter leren kennen. Op de catwalk daarentegen zullen zij concurrenten van elkaar zijn. De designers zullen namelijk door een viertal juryleden beoordeeld worden. De beste drie designers maken kans op schitterende prijzen.
 
De creaties, die de twee culturen representeren, moeten natuurlijk tot hun recht komen op een prachtig model. In samenwerking met Showpony te Amsterdam zullen er modellen gescout worden. De definitieve modellen zullen lopen tijdens de fashionshow in Marrakech. Daarnaast zullen niet alleen de beste designers in de watten gelegd worden met prijzen... Ook de modellen worden in de gaten gehouden en het beste model wordt gescout door Showpony. Showpony heeft een hoop in petto voor dit winnende model!
 
Is het concept van Dutch Fashion Meets Marrakech helemaal duidelijk voor jou geworden, wil je iets met ons delen met betrekking tot ons concept of heb jij nu onbewust zelf al een DFMM-idee ontwikkeld in je hoofd? Deel het met ons!

Blog Stats

  • Total posts(16)
  • Total comments(0)

Forgot your password?