Dutch Fashion Meets Marrakech

Dutch Fashion Meets Marrakech

fashionshow

Carmichael Byfield - our invisible and busy bee

Carmichael Byfield is an innovative designer from Jamaica with tremendous potential. After having lived in New York he moved to the Netherlands. In the beginning it was pretty hard for him to show Dutch people see that he is not one of the, as he calls, 'uneducated and unwanted-Jamaicans'. Carmichael does not like the none progressive Jamaicans and that is why prefers to be an invisible bee that can sting all people who are lazy. That is why he sometimes can become very frustrated and even feel like punching people while off course knowing that this is impossible. 

Now you might think Carmichael is a bad boy however is in fact the opposite of that. He is a very honest, nice and committed person. The worst thing in the world for him is saying 'no' to people. And he loves to wake up to a brand new day. 
 
Carmichael is even a little crazy. But crazy in a good way. He is addicted to music, fabrics and cologne. And that is the reason that he does not only have cologne in the bathroom, but also keeps some cologne on his nightstand. And now I will even tell you a little secret: when Carmichael is home alone, he is always naked.
 
So now I have told you about his 'bad' sides, his good sides and his kind crazy sides. Of course I also want to tell you something about Carmichael as a designer.
Carmichael is now living the dream which he had since he was a kid: the dream of being a designer. He is the proud owner of ' House of Byfield'. A beautiful, discreet and elegant brand with an eye for detail and a sportive touch.
 
Carmichael is inspired by ones like Franco Moschino, Donna Karen, Nicole Miller, David Paulus, Ted Lapidus and Versace. He has even met David Paulus who he considers to be the nicest person he met last year. 
 
So now this Jamaican boy is unstoppable. Even though he knows there might be unspoken criticism about him as a designer he is thankful for not yet being confronted with that. We personally belief there is no reason to criticize such a great designer. 
 
What do you think about Carmichael? Leave a comment, share the blog and don't forget to hit the like button!

Alexandra Dohmen - our multiculti talent

Designer Alexandra Dohmen is ervoor gemaakt om creaties te maken met invloeden uit verschillende culturen. Zij heeft namelijk in Brazilië, Argentinië, Griekenland, Duitsland en Nederland gewoond. Culturen leren kennen vindt zij enorm boeiend. Culturen zijn dan ook haar grootste inspiratiebron en drijfveer voor haar creaties. Ze steekt altijd iets op van culturen en dit uit zich in haar werk.

Dit alles begon al toen zij een kind was. Terwijl zij wonend was in Brazilië, haar geboorteland, vroeg zij zichzelf altijd af wat er achter de grenzen van Brazilië te beleven viel op deze wereld. Het lijkt haar dan ook heerlijk om een albatros te kunnen zijn... Urenlang zweven zonder gehinderd te worden door een paspoortcontrole, je gedachten de vrije loop geven en nergens aan te hoeven te denken.
 
Als zij als kind in een verdrietige bui verkeerde en naar de volle maan keek in de donkere hemel, dan droomde zij dat de maan een uitweg naar een andere wereld was. Een wereld die een stuk vrolijker zou zijn. Uit deze droom putte zij kracht en nog steeds denkt zij daar in een nostalgische bui aan terug.
 
Los van dat Alexandra zoveel van de wereld heeft gezien, krijgt zij de meeste inspiratie in haar eigen atelier. Hier kan zij op reis door haar eigen herinneringen. Daarnaast is erkenning voor Alexandra het fijnste gevoel in de wereld. Ze hoopt dit dus ook nog vaak mee te mogen maken. Naast erkenning vindt Alexandra vertrouwen heel belangrijk, vooral in de modewereld.
 
Spreekt Alexandra Dohmen jou aan? Laat ons weten waarom and hit the 'like' button!

Marco Stefano Pintus - our bird of paradise

Marco Stefano Pintus heeft al een hoop bereikt in zijn leven met betrekking tot het ontwerpen van kleding. De inspiratie komt helaas niet zomaar uit de lucht vallen; inspiratie opdoen lukt hem het best tijdens een strandwandeling. En hoe leuk een strandwandeling ook klinkt, Marco maakt deze strandwandeling het liefst met slecht weer.

 
Ondanks Marco's ontdekking dat een strandwandeling wonderen doet voor zijn inspiratie, heeft Marco zijn kunstacademie niet af kunnen maken doordat leraren hem de feedback gaven dat hij te 'on-calvanistisch' was. Volgens hen zou Marco het in de praktijk wel beter doen dan in de schoolbanken. Dit was een moment waarbij de moed hem in de schoenen zakte en hij zijn motivatie verloor. Gelukkig heeft een dierbare hem ooit verteld dat wanneer het tegenzit hij altijd mensen om zich heen heeft die in hem geloven en dat ook altijd zullen blijven doen. Door deze wijze woorden van een dierbare weet Marco altijd door te zetten en zijn finish te halen.
 
Naast zijn grote passie voor mode is Marco een die-hard game fanaat. Hij wordt zo opgeslurpt door een spel, dat hij alles bij elkaar vloekt. En dan te bedenken dat zijn stopwoordje 'hai poes' is ;).
 
Marco haalt zijn inspiratie uit mythes, legendes en dromen en beschouwt zichzelf als een veelzijdige, opvallende en creatieve persoonlijkheid met een flinke dosis humor. Deze beschrijving van Marco sluit naadloos aan bij het dier dat hij zou willen zijn, namelijk een paradijsvogel. "Ze zijn niet alleen zeldzaam en mooi, maar tevens zeer mystiek en majestueus", aldus Marco. 
 
Zo veelzijdig als hij zichzelf beschrijft, zo veelzijdig dat hij is... Ook met betrekking tot ontwerpen. Als klein kind tekende hij namelijk stiekem prinsessen poppetjes met giga jurken en tegenwoordig krijgt hij regelmatig leuke opdrachten zoals het ontwerpen van barbiejurken. 
 
Een door Marco gemaakte creatie op een barbie:
 
Is Marco Stefano Pintus jouw favoriet? Laat ons weten waarom and hit the 'like' button!
 

Who is going to be in the spotlights today?

Wat voor dag is het vandaag? Juist, maandag. Maandag 26 november om precies te zijn. 
En dat betekent dat er vanaf vandaag elke maandag en woensdag een blog geplaatst wordt over de designers van Dutch Fashion Meets Marrakech.

 
In eerder geschreven blogs is al wat algemene informatie bekend gemaakt zoals de biografie, een aantal foto's van collecties en inspiratie met betrekking tot DFMM. Maar als lezer en volger van Dutch Fashion Meets Marrakech ben je natuurlijk niet alleen benieuwd naar basisinformatie, maar ook naar wat er allemaal in de hersenpan van een designer om gaat...
 
Iedere maandag en woensdag staat er een andere designer in de spotlight. En in dit geval geldt niet dat een foto meer zegt dan honderd worden. Nee, het zijn maar een paar zinnen, maar ze zeggen meer dan honderd foto's.
 
Wat gaat er nou echt om in het hoofd van de designer? We willen hersenspinsels zien, feitjes, blunders, karaktertrekjes, tegenslagen, succesmomenten, gevoelens en geheimpjes.
 
Neem dus elke maandag en woensdag een kijkje in het hoofd van een designer via de blogs van Dutch Fashion Meets Marrakech!

The big art of Mieke 'Petiet'

Dutch Fashion Meets Marrakech heeft er naast de vaste visagistes Safa, Amanda, Lauren en haarstyliste Karima nóg een geweldig team van visagisten en haarstylisten bij in Marrakech... namelijk de talenten van Mieke Petiet!

Zoals de titel van de blog al zegt; Mieke Petiet is niet zo klein als het klinkt. Mieke Petiet is onderscheidend in wat ze doet: ze leest gezichten. Door middel van  gebruik van kleuren en materiaal  brengt ze kleine veranderingen aan: ze verlegt accenten, corrigeert, verfijnt, versterkt en creëert voor ieder moment een ander gezicht dat toch een eigen gezicht is. 
 


Mieke Petiet is een selfmade woman met fascinatie voor make-up en mode uit een tijd dat er nog geen opleidingen voor visagie waren, maar wel internationale wedstrijden werden gehouden.

 
De eerste keer dat Mieke meedeed aan het International Concours de Maquillage werd zij de eerste Nederlander die ooit een prijs won. Jaar na jaar won zij de hoogste prijzen en twee keer achtereen werd ze wereldkampioen.
Nationaal kreeg zij de belangrijkste onderscheiding op haar vakgebied: de Len Klaphaakring.
 
In 1980 richtte zij in Middelburg en Amsterdam haar eigen school op: De School van Mieke Petiet. Vanaf die tijd coacht ze haar talentvolle leerlingen en de prijzenregen is nooit meer opgehouden.
 
Ook dochter Annechien Petiet behaalt het Nederlands Kampioenschap in 1996 en ze wijdt zich sindsdien volledig aan De School. Zij geeft niet alleen lessen in visagie en hairstyling, ook zij coacht de leerlingen bij hun opdrachten en wedstrijden tijdens en na de opleiding.
 
De Agency Gruppo Select stimuleert visagisten-in-opleiding deel te nemen aan praktijkopdrachten om zo ervaring op te doen op de arbeidsmarkt. De Agency is in handen van Joris Petiet.
 
Het diploma van de vakopleiding, het certificaat van de vierdaagse cursus en de zilveren Gruppo Selectspeld staan nationaal en internationaal hoog aangeschreven. Vandaar dat ook vele buitenlandse studenten de weg naar de School van Mieke Petiet weten te vinden.
 

 

Nieuwsgierig geworden naar het werk van Mieke Petiet? Kijk rond op internet, lees de recensies, bekijk het werk van Mieke en laat ons weten wat jij er van vindt!

A Last Chance...

Dutch Fashion Meets Marrakech heeft veel aanmeldingen gehad vanuit designers. Helaas is er maar plek voor 12 gepassioneerde, ambitieuze en originele designers. Na drie castings georganiseerd te hebben voor de designers, hadden we twaalf fantastische definitieve designers.

 
Helaas is er een designer die niet meer mee kan naar Marrakech. Namelijk Lyron Martina. Lyron had tijdens het weekend van Dutch Fashion Meets Marrakech 2013 andere verplichtingen in Nederland.
 
De organisatie van Dutch Fashion Meets Marrakech vind het erg jammer dat we de designs van dit grote talent niet kunnen laten zien op de Marokkaanse catwalk. Maar net zoals dat elk voordeel een nadeel heeft, heeft elk nadeel een voordeel. In dit geval was het voordeel dat Dutch Fashion Meets Marrakech een andere designer een kans kon geven om te participeren aan DFMM 2013!
 
Tijdens de derde casting, de 'Wild Card' ronde, was gelukkig genoeg potentie aanwezig om de plek van Lyron Martina op te vullen. De designer die zichzelf een van de designers van Dutch Fashion Meets Marrakech mag noemen is Arriz Golden.

 

Arriz is geboren in 1982 in Cape Verde Islands en was heel jong toen hij naar Parijs verhuisde. In Parijs heeft hij vele jaren gestudeerd. Naast zijn studie heeft hij altijd al de droom gehad om een fashion designer te zijn, gericht op met name Haute Couture en mode in het algemeen.
 
Op zijn 16e is hij verhuisd naar Rotterdam, waar Arriz realiseerde hoe groot zijn interesse in Couture eigenlijk was en hoeveel potentie hij hiervoor had. Door deze passie is hij Modetechniek bij het Mondriaan in Den Haag gaan volgen. Tijdens deze opleiding heeft hij een leerzame stage bij Aziz Bekkaoui afgerond. 
 
Onder de naam ‘Arriz Golden’ zijn diverse creaties gemaakt en gepresenteerd. Hij heeft meegedaan aan vele wedstrijden en fashionshows, een voorbeeld hiervan is de AVRO themamaand over mode in 2010 waar hij de tweede plaats won.
 

 

 

 

A dozen of fashionistas

Hier is hij dan! De lang verwachte blog die de definitieve twaalf designers zal onthullen. In eerder geschreven blogs zijn er al een aantal designers bekend gemaakt, maar hieronder staan nog een keer alle designers in één overzichtelijke blog.

 
Kavita Bachasingh
Kavita is 30 jaar en is geboren in Den Haag. Afgelopen januari heeft zij haar studie Modevormgeving (BA) succesvol afgerond aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam
 
Daarna heeft ze meegedaan aan diverse projecten, waaronder het GOUD evenement in the World Fashion Center en de kick-off van de Amsterdam Fashionweek op De Dam.
 
Kavita wil graag haar eigen label opstarten. Luxe, draagbaarheid, comfort, elegantie en een tikkeltje 'edgy' zijn elementen die kenmerkend zijn voor haar stijl. Haar kleding is bedoeld voor de onafhankelijke, zelfverzekerde en succesvolle vrouw die niet bang is om dit te laten zien. Daarnaast speelt ze graag met vormen, prints, bewerkingen en kleur om een krachtig en modern beeld over te brengen.
 
Klik hier voor de website van Kavita Bachasingh

Carmichael Byfield
Carmichael komt uit New York en woont sinds 2008 in Nederland. Op jonge leeftijd was hij geïnspireerd door ontwerpers als Vivienne Westwood en Moschino die in 1994 herenmode ontworpen met bloemenprint. Dit gaf hem nog meer inspiratie en motivatie om in hun voetstappen te treden. In 2011 begon hij te ontwerpen voor zichzelf en andere mannen. 'Hous of Byfield'  is zijn merk dat wordt omschreven als discreet, elegant, oog voor detail en een sportieve touch.

 

Swinda van Dijk
Swinda van Dijk is genomineerd voor the Donghua Fashion Cup, Shanghai, China en de South Holland Design Award. Hiernaast heeft ze de de WTF Fashion Award en de titel 'GOLDEN Designer of the year' binnengesleept. In 2007 werd haar collectie tentoongesteld in het Museum für Angewandte Kunst in Frankfurt tijdens de tentoonstelling 'Anziehen! Made in Holland'. Intussen heeft ze gewerkt voor Jan Taminiau als studio assistent voor zijn couture collectie 'Evolution'. Ook heeft ze ontworpen voor 'THE EDGE' van de SuperTrash collectie. Op dit moment is ze bezig met het opbouwen van haar eigen bedrijf als ontwerper en stylist.
 

Widad Diouri
Widad Diouri is momenteel director en styliste bij Araza Loulay. Een prachtig merk dat voor kracht, zuiverheid, zelfvertrouwen, passie, nieuwsgierigheid, attitude en lef staat. Al deze waarden vormen een eenheid die tot expressie komt bij het dragen van deze gedurfde handmade pieces. De collecties van Araza Loulay zijn speciaal voor diegene die een verfijnd gevoel hebben voor stijl en die zich willen onderscheiden door unieke stukken te dragen waarvan zij weten dat niemand anders het draagt. De collectie van Araza Loulay bestaat dan ook enkel uit one of a kind stukken
 

 
Alexandra Dohmen

Na de middelbare school in São Paulo, Brazilië, verbleef Alexandra vijf jaar in het Griekse deel van Thracië om taal en cultuur te leren kennen. Na ook nog eens een vijftal jaren in Duitsland te hebben gewoond, kwam zij uiteindelijk aan het eind van de jaren negentig naar Nederland.

Hier volgde studeerde zij in 2004 af aan de opleiding Fashion Design aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Tijdens die studie liep zij drie maanden stage bij Unrath&Strano te Berlijn en inmiddels is ze modedesigners bij haar eigen bedrijf ‘Alexandra Dohmen Fashion’.

 


Nathalie Goedegebuure
Nathalie is in 1986 in Nederland geboren. Ze is in 2007 afgestudeerd aan de opleiding Graphic Design, Mediacollege in Amsterdam en in 2011 aan Fashion Design, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
 
Daarnaast heeft ze een halfjaar stage gelopen bij Pip Studio in Amsterdam en vier maanden bij Spaans designer Gori de Palma in Barcelona. Tegenwoordig woont ze in Barcelona om haar designkwaliteiten te ontwikkelen en om Spaans te leren spreken. Momenteel is ze ook druk bezig met het ontwerpen een bikinicollectie.
 
Ze vindt het een mooi initiatief om twee culturen samen te laten komen. Een van de redenen hiervoor is dat het Marokkaanse stof- en materiaalgebruik haar erg aanspreekt.

Klik hier voor dee website van Nathalie Goedegebuure


Arriz Golden
Arriz is geboren in 1982 in Cape Verde Islands en was heel jong toen hij naar Parijs verhuisde. In Parijs heeft hij vele jaren gestudeerd. Naast zijn studie heeft hij altijd al de droom gehad om een fashion designer te zijn, gericht op met name Haute Couture en mode in het algemeen.

 
Op zijn 16e is hij verhuisd naar Rotterdam, waar Arriz realiseerde hoe groot zijn interesse in Couture eigenlijk was en hoeveel potentie hij hiervoor had. Door deze passie is hij Modetechniek bij het Mondriaan in Den Haag gaan volgen. Tijdens deze opleiding heeft hij een leerzame stage bij Aziz Bekkaoui afgerond.
 
Onder de naam 'Arriz Golden' zijn diverse creaties gemaakt en gepresenteerd. Hij heeft meegedaan aan vele wedstrijden en fashionshows. Een voorbeeld hiervan is de AVRO themamaand over mode in 2010 waar hij de tweede plaats won.
 
Arriz Golden was aangesteld als reserve voor Dutch Fashion Meets Marrakech. Helaas kon Lyron Martina niet meer mee naar Marrakech, waardoor hij zijn plek op de Marokkaanse catwalk aan Arriz heeft moeten geven.

 

Othman Khamlichi
Othman Khamlichi is stylist en designer. Hij werkt pas enkele jaren als designer, maar al jaren als stylist. Hij is bekend in de fashionscene en zijn creaties gaan als warme broodjes over de toonbank in Amsterdam. Menig bekend Marokkaans en Nederlands publiek loopt in zijn creaties.


Chaima Mallahi
Het combineren van de Westerse en Arabische invloeden in een ontwerp spreekt Chaima erg aan. Ze is een gevorderde fashion designer en volgt een opleiding als Fashion Designer. Ze heeft altijd al een passie gehad voor het ontwikkelen van concepten en deze om te schakelen naar de realiteit. Haar slogan is dan ook 'I smile my work in fashion'.


Marlene Mota
Marlene Mota is al twee jaar bezig als designer. Sinds ze heel jong was werd ze al geïnspireerd door haar moeder die naaister was. Ze is een gevorderde designer en doet het werk met erg veel plezier en passie.Marco Stefano Pintus
Marco heeft gestudeerd op de modevakschool in Den Haag en heeft drie jaar de kunstacademie in Utrecht gedaan.

Nu is Marco freelance art-fashion designer bij zijn eigen bedrijf 'MSPintus'. Ook heeft hij ruimte ervaring als etaleur, styling- en marketingadviseur, interieurontwerper en -adviseur en is hij actief in de schilderkunst, fotografie en schrijfkunst. Creativiteit en originaliteit staan bij hem hoog in het vaandel. 
 
Hij deed mee aan Project Catwalk en ook was hij te zien in de Vlaamse serie 'De Designers', waar hij een van de drie finalisten was.
 Marit Visser
Marit Visser is al vanaf 2008 bezig met het ontwerpen en produceren van tassen en mode- en interieuraccesoires. Deze zijn momenteel in zowel webshop als winkel te koop op haar website. Ook heeft ze een cursusvorm bedacht voor Make a Bag, dit is te zien op <a href="http://www.makeabag.nl">www.makeabag.nl</a>, deze cursussen worden gegeven in Utrecht en Amsterdam.

 


Dit zijn de twaalf definitieve designers die hun creaties zullen laten zien op de catwalk in Marrakech! We zijn erg benieuwd naar wat ze gaan ontwerpen en wat hen inspireert om de Westerse met de Arabische cultuur te verbinden.
 
Deel je mening over deze fantastische designers met ons and spread the word!

The runway rockers of DFMM

Na drie castings achter de rug te hebben voor de designers, werd het tijd om de modellen te selecteren die zullen deelnemen aan Dutch Fashion Meets Marrakech.

Casting 1
De eerste modellencasting had een opkomst van meer van 40 modellen en vond plaats op donderdag 25 oktober, van 17:00 - 22:00 uur, in het kantoor van Showpony. Josje van Hagen is de oprichtster van Showpony en was al helemaal klaar voor de casting toen de crew van DFMM arriveerde.
 
De jury bestond uit Josje van Hagen - founder van Showpony, Emily Denissen - projectmanager en hoofdboeker van Showpony en een organisatielid van DFMM.
 
De modellen moesten 15 minuten van te voren aanwezig zijn en werden beneden in de hal van Showpony ontvangen. Vanuit daar werden zij doorverwezen naar boven, waar ze warm werden verwelkomd door twee crewleden van DFMM. Boven konden ze bij het Hoofd van Financiën van DFMM documenten invullen en ondertekenen. 
 
De casting was goed verzorgd: er was tonijnsalade gemaakt, M&M taart gebakken, er was keuze uit verschillende soorten frisdrank, er lagen koekjes, chocolaatjes, snoepjes en om het concept tot zijn recht te laten komen was er heerlijke Marokkaanse nana thee. Er lagen een aantal tijdschriften boven, waaronder een tijdschrift van SuperTrash waar een van onze designers in te vinden was, erg leuk om te lezen. 
 
De sfeer was goed, de modellen waren voorzien van een hapje en een drankje, maar tegelijkertijd was de spanning voelbaar. De modellen waren zenuwachtig, vroegen om tips en friemelden aan snoepjes en hun haren. De modellen werden een voor een de castingruimte ingeroepen, hier kregen ze de kans om iets over zichzelf te vertellen, drie keer voor de jury te lopen en zich vervolgens te laten fotograferen door fotograaf M.e Amrani. Hierna werden de modellen bedankt en konden ze naar huis.
 
Na afloop waren de meeste modellen over het algemeen redelijk tevreden over zichzelf, vrijwel alle modellen hadden het idee dat ze het iets beter hadden kunnen doen of hadden kritiek op zichzelf. De jury heeft dit daarentegen lang niet bij iedereen gemerkt en was zeer tevreden over de resultaten. Na de casting ging de jury in beraad en heeft een keuze gemaakt uit de 40 modellen die zichzelf deze dag hebben bewezen.
 
Op vrijdag 26 oktober, de dag na de casting, werden de modellen gebeld die mogen participeren aan Dutch Fashion Meets Marrakech. De overige modellen kregen een e-mail dat zij helaas niet door waren, maar altijd welkom zijn voor de castings voor DFMM 2014.
 
De modellen die naar aanleiding van de eerste casting meegaan naar Marrakech zijn: Yulande Gentle, Mustapha, Charisma Dihal, Robin Dominq Dirks, Roel Klepper, Dieuwertje Leenaarts, Daimy Seket, Rebecca van den Oetelaar, Rachel Korthals, Lara Eline Louvenberg en Vanessa Melo Livramento. Binnenkort zullen zij op de website van DFMM terug te zien zijn met foto.
 
 
Casting 2
De tweede modellencasting vond plaats op woensdag 31 oktober, wederom bij Showpony. Dit keer bestond de jury uit Josje van Hagen, Martyn Klooster - producer en boeker van Showpony en een organisatielid van DFMM.
 
De tweede casting duurde van 17:00 - 20:00 uur en deze casting had een opkomst van ongeveer 20 modellen. Dit keer was er geen tijdschema per model, maar kon iedereen tussen 17:00 uur en 18:30 uur binnenlopen en werden ze een voor een gecast. De modellen waren uiteraard weer voorzien van lekkernijen zoals chocola, koeken, donuts en meer. De modellen werden om de beurt gecast en aan het einde van de casting werd meteen bekendgemaakt wie er mee zouden gaan naar Marrakech.
 
Zoals altijd was de spanning om te snijden, maar probeerden de modellen dit te onderdrukken. Een van de modellen had een prachtige stem en heeft een stuk gezongen, anderen deelden ervaringen uit, er werd genetwerkt en gezellig gekletst. Ineens ging de deur boven open en werd de modellen verteld dat ze een voor een voor de jury konden verschijnen. Dit was het moment van de waarheid voor de modellen, hier kregen ze te horen of ze mee zouden gaan naar Marrakech of niet...
 
De modellen die zich aan mogen sluiten bij de overige modellen die participeren aan Dutch Fashion Meets Marrakech 2013 zijn: Alannah Kastanja, Jelissa Zuiderwijk, Kimberly Fraenk, Amal Khaddamallah, Lorina Ansah en Soelie Asalami.
 
Who will win the prize in Marrakech and become model of DFMM 2013?
Showpony heeft prachtige prijzen in petto voor het beste model van Dutch Fashion Meets Marrakech 2013, namelijk:
- betaalde shoot in 2013
- betaalde opdrachten als hostess voor verschillende toonaangevende merken 
- een 1 jarig contract bij Showpony, uiteraard met kans op verlenging
- een jeans
- een moijto kit
- haarproducten
 
De organisatie van Dutch Fashion Meets Marrakech en het team van Showpony zijn erg enthousiast over de definitieve runway rockers van DFMM 2013, bestaande uit 13 vrouwelijke modellen en 4 mannelijke modellen. Ze zullen binnenkort allemaal op de website verschijnen met foto, laat ons dan weten wie jouw favoriet is en van wie jij denkt dat diegene de prijzen van Showpony binnensleept!

Take a peek at the Wild Card casting

Afgelopen vrijdag was het zo ver: de Wild Card ronde die de laatste twee designers zou selecteren om deel te nemen aan Dutch Fashion Meets Marrakech 2013. Voor de organisatie van DFMM was het spannend en zenuwslopend. We hadden hoge verwachtingen van de designers en we wisten dat er veelbelovende en originele talenten zouden komen naar de casting.

De Wild Card ronde vond plaats in de prachtige boutiek van Kamalia Creations te Mijdrecht. Er was een grote stijlvolle ruimte die een huiskamergevoel bij mij overbracht, het was namelijk modern en tegelijk heel sfeervol en gezellig. Ik voelde me er al snel op mijn plek. De designers daarentegen zullen dit anders gevoeld hebben, in hun ogen was deze ruimte bepalend voor een finaleplaats op de Marokkaanse catwalk. Alle kritische ogen zullen op de designers gericht zijn en in deze ruimte zullen zij moeten presteren.

De organisatie van DFMM werd warm verwelkomd door de twee dames van Kamalia Creations, namelijk Kamalia en Saloua. Op verschillende plekken in de boutiek stonden karaffen met water, jus d'orange, bruisende fruitdrank, cupcakes, koekjes en cakejes. Er waren goede voorbereidingen getroffen om iedereen tijdens de casting te kunnen voorzien. Om 16:45 uur kwam de vriendelijke doch professionele Ronald Kolk binnen om plaats te nemen achter de jurytafel, vergezeld door Kamalia Creations en onze eigen kritische Farah Souiri. Ook onze deskundige en bescheiden fotograaf M.e. Amrani stond ons bij om prachtige foto's te maken, waarvan er tevens een paar in deze blog terug te zien zijn. 


v.l.n.r.: Farah Souiri, Mohamed Bahlaoui, Ronald Kolk, Kamalia El Ghazi, Saloua, Sonia Ghazi

Een voor een druppelden de designers binnen. Kavita Bachasingh arriveerde als eerst met haar model en een vriendin, gevolgd door Houda Ahannach, vergezeld door een visagist en een model. Om 16:55 uur kwam Nathalie Goedegebuure binnen. Zij heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, maar woont inmiddels in Barcelona. Speciaal voor onze Wild Card ronde was zij overgevlogen van Spanje naar Nederland! Ten slotte kwam Arriz Golden de mooie boutiek van Kamalia Creations binnen.

Naast de ruimte waar de jury zat, was een backstage ruimte. Hier konden de designers en modellen zich voorbereiden op de casting. Ze hebben ervaringen uitgewisseld, elkaar leren kennen en ondertussen zenuwachtig gewacht tot ze voor de jury konden verschijnen.
 
Elke designer had uitleg gekregen over wat de bedoeling was. De designers kregen eerst tijd om uit te leggen wie ze zijn, wat hun ervaringen zijn en om andere relevante informatie over zichzelf te geven. Na dit korte praatje moesten ze een paar stappen naar achteren zetten, zodat de muziek aan kon en het model het kledingstuk van de designer kon showen voor de jury. Dit model liep voor de jury in een van de creaties waarvan de designers vinden dat deze creatie hen het meest als designer vertegenwoordigt.
Na het showen van deze creatie kregen de designers de kans om toe te lichten hoe ze het gemaakt hadden, wat hun inspiratiebron is geweest en waarom dit ontwerp de designer vertegenwoordigt. Ten slotte hadden ze tijd om schetsen te laten zien die aantonen wat voor creaties ze willen maken als ze mogen participeren aan Dutch Fashion Meets Marrakech 2013.
 
Kavita mocht als eerst voor de jury verschijnen, gevolgd door Nathalie, Houda en ten slotte Arriz. Backstage was iedereen aan het vertellen over zijn/haar passie, inspiratiebronnen, ervaringen en connecties, maar tegelijkertijd was de spanning om te snijden.
 
Nadat de designers voor de jury waren verschenen, ging de jury in beraad. Na ongeveer 30 minuten ging de backstage deur ineens open en werd de designers verteld dat twee van hen definitief door zijn om te participeren aan DFMM 2013 en dat één designer nog een kans kreeg door middel van het behalen van een opdracht. Een designer zou dus definitief afvallen voor DFMM 2013. Eén voor één werden de designers voor de jury geroepen.
 
Om het nog even spannend te houden, zijn hieronder foto's te zien van de designers en hun creaties. Wie denk jij dat er door zijn gegaan?
 
Kavita Bachasingh
      

 

Nathalie Goedegebuure


Houda Ahannach


 


Arriz Golden


 Houda heeft het niet gehaald om mee te mogen naar Marrakech. Ze heeft kritiek gekregen waar ze wat aan heeft en hier gaat ze aan werken. Ze is blij dat ze deze ervaring mee heeft mogen maken en hoopt in 2014 klaar te zijn voor de derde editie van Dutch Fashion Meets Marrakech.

Arriz heeft de kans gekregen om zich alsnog te bewijzen tegenover de jury en de organisatie van Dutch Fashion Meets Marrakech. De opdracht is dat hij zich meer moet verdiepen in de Marokkaanse touch met de nadruk op hoe hij een vrouw mooier kan vormen in zijn kleding.
 
Hieruit kun je opmaken dat Kavita en Nathalie mogen participeren aan Dutch Fashion Meets Marrakech 2013. De juryleden waren razend enthousiast over deze twee dames. Kavita en Nathalie zijn beide origineel en hadden veelbelovende schetsen, waar ze ons mee gaan verrassen op de catwalk in Marrakech.
 
De Wild Card ronde was een groot succes en we zijn heel trots op alle designers die zich voor ons hebben ingezet voor de castings. De definitieve twaalf designers die mee gaan naar Marrakech staan eindelijk vast! De organisatie en jury van DFMM kunnen niet wachten om te zien hoe de schetsen tot leven komen en hoe de fashionshow in Marrakech vormgegeven zal worden door de prachtige creaties van onze ambitieuze designers.
 
Laat me weten wie jouw favoriet is en waarom, ik ben erg benieuwd naar jullie mening!

 

DFMM - A Culture Cocktail

Alle geïnteresseerden en betrokkenen van Dutch Fashion Meets Marrakech weten inmiddels precies hoe het concept van DFMM in elkaar steekt. De lezer die wat minder bekend is met Dutch Fashion Meets Marrakech, is hier aan het juiste adres. 
 
Dutch Fashion Meets Marrakech
Dutch Fashion Meets Marrakech (DFMM) is een fashionshow die een kans biedt aan gevorderde talenten om zichzelf te laten zien en te bewijzen. Hierbij is de samensmelting van de Westerse en Arabisch cultuur een must en is het de bedoeling om, vooral in deze tijd, aan de wereld te laten zien hoe mooi het kan zijn om het beste van twee werelden te combineren.
 
Concept
De 'samensmelting van de Westerse en Arabische cultuur' kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. 
 
Voor degenen die gewend zijn om caftans te maken is het een uitdaging om deze caftan geheel uniek te maken door het te combineren met de westerse invloeden. En wat betekent dat Westerse voor deze designers? Misschien unieke kleurencombinaties of wat meer bloot? 
 
Voor degenen die normaal gesproken Westers ontwerpen is het een uitdaging om the Arabic touch erin terug te laten komen. De Westerse invloeden zijn niet zo voor de hand liggend als ze lijken. Misschien denkt een Westerse designer juist aan de vorm of kleuren van de gebouwen of raakt deze geïnspireerd door de bijnaam van Marrakech: 'The Red City'.
 
Zoals je hierboven leest draait de samensmelting van deze twee culturen niet alleen om de Westerse en Arabische mode. De gedachten van de ontwerper gaan veel verder dan men verwacht en hieruit ontstaan uiteindelijk prachtige en onvoorspelbare designs.
 
Inspiratie
Hieronder zijn voorbeelden te zien van de cultuurverschillen in verschillende aspecten.
 
Het verschil tussen een Arabische en Westerse bruid.


De Arabische mode heeft meer afwisseling met betrekking tot de kleuren, de Westerse mode daarentegen is afwisselender met betrekking tot vormen en combinaties. Vooral binnen bepaalde collecties houden de Westerse designers heel erg vast aan bepaald kleurgebruik. 
Het verschil in gebruik van vervoersmiddelen. Dit is een extreem voorbeeld, maar het symboliseert wel het luxegebruik in de Westerse wereld. 

 

'Red City' Marrakech met haar mooie uitzicht, rode lucht en sfeervolle, warme gebouwen aan de linkerkant en de moderne, strakke en Westerse architectuur aan de rechterkant.

 

De tijdloze traditionele Arabische pantoffels waar de Arabieren op lopen wanneer ze maar willen en de variërende schoenen die in het Westen worden verkocht: ze moeten ingelopen worden en het motto onder de schoenen is: hoe meer hoe beter!

 

Boodschappen doen in Marokko en boodschappen doen in Nederland.


 

Het verschil in het vermaken van mensen in Marokko of in een toeristisch Westers vakantieland.

 

Op de linker foto zie je hoe het winkelen in de souk in Marokko is en op de rechter foto zie je hoe het is om te winkelen in Eindhoven, Nederland.

 

Het doel van bovenstaande foto's is om te laten zien dat er ook binnen het ontwerpen van kleding breed gekeken kan worden naar de samensmelting van deze twee culturen. Het draait niet om caftans en korte jurkjes... de samensmelting van deze twee culturen gaat veel verder dan dat. Het gaat om het verbinden van deze twee culturen.
 
Castings
Er zijn castings gehouden waar de meest creatieve, talentvolle en unieke designers de kans kregen om een plekje te veroveren op de runway in Marrakech. Deze twaalf designers zullen tijdens een fashiontrip elkaar en Marrakech beter leren kennen. Op de catwalk daarentegen zullen zij concurrenten van elkaar zijn. De designers zullen namelijk door een viertal juryleden beoordeeld worden. De beste drie designers maken kans op schitterende prijzen.
 
De creaties, die de twee culturen representeren, moeten natuurlijk tot hun recht komen op een prachtig model. In samenwerking met Showpony te Amsterdam zullen er modellen gescout worden. De definitieve modellen zullen lopen tijdens de fashionshow in Marrakech. Daarnaast zullen niet alleen de beste designers in de watten gelegd worden met prijzen... Ook de modellen worden in de gaten gehouden en het beste model wordt gescout door Showpony. Showpony heeft een hoop in petto voor dit winnende model!
 
Is het concept van Dutch Fashion Meets Marrakech helemaal duidelijk voor jou geworden, wil je iets met ons delen met betrekking tot ons concept of heb jij nu onbewust zelf al een DFMM-idee ontwikkeld in je hoofd? Deel het met ons!

DFMM is looking for models!

Spread the word!


 

 

Which designer will own the Wild Card?

Aangezien de lat voor de designers van DFMM13 een stuk hoger is gelegd ten opzichte van DFMM12, is het lastig om kritisch te zijn en gelijktijdig genoeg talentvolle designers te selecteren die mogen participeren aan Dutch Fashion Meets Marrakech 2013.

Er zijn inmiddels elf designers die op 9 februari 2013 de catwalk zullen rocken in Marrakech. Wij van DFMM merken dat het voor gevorderde designers erg aantrekkelijk is om te participeren aan het programma dat wij aanbieden. Dat is de reden dat we het niet bij deze elf designers houden, maar dat we nog een Wild Card ronde gaan organiseren waarin we nog één designers de kans geven om aan te sluiten bij de overige elf designers die meegaan naar Marrakech.
 
De juryleden die zullen jureren tijdens deze Wild Card ronde, zullen zijn Ronald Kolk en Kamalia Creations. Zij zijn degene die zullen bepalen welke designer zich mag aansluiten bij de overige elf designers die al zeker zijn van hun plaats op de catwalk in Marrakech.
 
De jury zal kritisch zijn op twee onderdelen die tijdens de Wild Card ronde worden behandeld, namelijk de volgende:
 
1. Design
De designers die 19 oktober deelnemen aan de Wild Card ronde, zullen allen één design meenemen die hen vertegenwoordigd als designer. Aangezien dit design de designer vertegenwoordigd, zou de jury op basis van dit onderdeel kunnen bepalen wat voor persoon de designer is en wat diegene in Marrakech zou kunnen laten zien.
 
2. Schetsen
De schetsen zijn van essentieel belang voor de jury. Als de schetsen sterk zijn, zal dit zwaarder meewegen dan het design dat tijdens de Wild Card ronde getoond wordt. Wij van DFMM hebben veel respect voor designers die zich (en anderen) continu blijven inspireren, die nu al toekomstplannen hebben en zichzelf blijven verbeteren, vernieuwen en hun passie in hun werk steken. Aan schetsen zijn veel van deze kenmerken terug te zien. Schetsen kunnen aantonen hoe creatief de designers zijn, denken ze out of the box? En ook belangrijk: kunnen zij deze ideeën en schetsen waarmaken?
 
Twee voorbeelden hiervan zijn Marco Stefano Pintus en Alexandra Dohmen.
Marco Stefano Pintus heeft laten zien hoe graag hij wilde participeren door als enige deelnemer van de casting twee jurken te maken speciaal voor de casting! Dit toont veel karakter, passie en creativiteit op een erg korte termijn.
 
Alexandra Dohmen daarentegen had als enige maar één design meegenomen naar de casting. Maar wat zij wel had, waren mooie schetsen van designs die ze wil maken voor de fashion show in Marrakech. Ze heeft grootse en interessante schetsen die doorslaggevend waren en aansloten bij het concept van DFMM. We zijn benieuwd in hoeverre Alexandra ons gaat verrassen in Marrakech.
 
DFMM-participant Swinda van Dijk is een goed voorbeeld van een designer die haar schetsen foutloos om kan zetten in realiteit.

 

Kijk voor een aantal castingfoto's op de volgende blogs en laat ons weten wie jouw favoriet is!
 
Ik ben erg benieuwd wie zich bij de andere designers gaat voegen en hoe het totaalplaatje van participanten eruit zal gaan zien. Wij van DFMM zijn zeker dat we in Marrakech een kundig, professioneel, gezellig en opgewekte DFMM crew bij ons zullen hebben!

It's all about communication

Als onderdeel van de organisatie van DFMM hou ik me onder andere bezig om alle geïnteresseerden van DFMM zo dicht mogelijk bij de fashionshow te betrekken. Het is tegenwoordig erg lastig om doelgroepgericht te communiceren. Daarom is DFMM op veel verschillende social media kanalen aanwezig om zoveel mogelijk geïnteresseerd publiek te betrekken bij ons werk en proces.

In deze blog wil ik je graag laten zien hoe breed DFMM zich presenteert. Zodat je een beter beeld van ons kunt krijgen.
 
Ten eerste is DFMM aanwezig op Blogspot, Facebook en Twitter. Hier worden foto's geüpdate, er wordt gedeeld hoe alles loopt, wat er achter de rug is, wat er nog te wachten staat en daarnaast proberen we hier zoveel mogelijk mensen bij te betrekken door middel van taggen en het nieuwsgierig en enthousiast maken.
 
Maar wat velen niet weten, is dat we DFMM op veel meer kanalen presenteren dan alleen Blogspot, Facebook en Twitter. Er zijn namelijk veel social media uitingen waarin DFMM haar identiteit foutloos kan beschrijven en/of uitstralen, dit door middel van niets anders dan foto's.
 
 
Pinterest
Pinterest is nog in opkomst en bij redelijk veel social media gebruikers nog onbekend. Pinterest is een virtueel prikbord. Je kan je prikbord organiseren en alle mooie dingen die je op het web tegenkomt kun je delen. Je kunt prikborden zoeken die door anderen gecreëerd zijn en je kunt inspiratie opdoen bij mensen die dezelfde interesses delen. Mooie foto's, interessante foto's of foto's die je inspireren kun je 'repinnen', zodat deze ook op jouw profiel en voor jouw volgers te zien zijn.
 
Mensen gebruiken deze moodboards om hun bruiloft te plannen, hun huis te herinrichten of om bijvoorbeeld hun favoriete recepten te delen en beeldend te maken.
 
DFMM gebruikt Pinterest om door middel van deze moodboards beeldend te maken wat DFMM inhoudt, hoe het te werk gaat en wat het concept inhoudt. Pinterest is interessant omdat het niet oppervlakkig is. Het is namelijk speels en veelzijdig; sommige prikborden geven kleine sneak-peaks backstage en andere prikborden vertellen veel over de vorige editie, de juryleden, medewerkers, inspiraties etcetera. 
 

 

 

Tumblr
Tumblr is wat bekender onder het Nederlandse volk dan Pinterest. Het is namelijk al iets langer in opkomst, maar nog steeds niet volgroeid. Tumblr is een site waar je blogs kunt delen, blogs kunt rebloggen, foto's kunt delen en dit alles vervolgens terug kunt zien in een gigantisch moodboard.
 
DFMM gebruikt Tumblr met name om het publiek door middel van de moodboards te kunnen laten zien wat DFMM zoekt in designers, wat voor huisstijl DFMM heeft en waar de passie van DFMM ligt. Het fijne aan het moodboard wat hier inmiddels al is opgebouwd, is dat er geen woorden voor nodig zijn. Zoals ze namelijk zeggen: Een foto zegt meer dan duizend woorden.
 

 

 

 

Instagram
Instagram DFMM: dutchfashionmeetsmarrakech
Instagram is een applicatie voor op de Smartphone waarmee je foto's een andere look of uitstraling kunt geven. Er kunnen hashtags gebruikt worden zodat mensen met dezelfde interesses je foto kunnen liken en op de foto kunnen reageren. Instagram werkt alleen via de Smartphone. Op deze website kun je lezen en zien wat Instagram met foto's kan doen.
 
Ben je nieuwsgierig geworden, geïnspireerd geraakt of wist je niet dat DFMM op deze social media uitingen aanwezig is? 
 
Take a look and stay in touch with 
or add DFMM at Instagram: dutchfashionmeetsmarrakech
 
We will meet again at the internet!

Show DFMM what you got

Op woensdag 19 september vond de casting plaats die bepalend zou zijn voor DFMM 2013. Wie zullen de designers zijn die hun creaties op de internationale catwalk in Marrakech mogen laten zien? De nodige spanning was aanwezig, maar uiteindelijk is duidelijk welke designers er met ons meegaan naar Marrakech!
 
De talentvolle designers Marco Stefano Pintus, Alexandra Dohmen, Swinda van Dijk, Chay Mallahi, Widad Diouri en Marlene Mota zijn de designers die zich naar Dutch Fashion Meets Marrakech hebben gewerkt door het showen en weerleggen van hun prachtige creaties.
 
Marco Stefano Pintus had speciaal voor de casting twee creaties gemaakt. Deze collectie noemde hij 'Lolita Fatale'. Deze collectie is geïnspireerd door buikdanseressen en de mooie kleuren die hij hiermee associeert.

  
Alexandra Dohmen heeft gestudeerd aan de Academy of Fine Arts and Design gelegen in Maastricht en is momenteel fashiondesigner bij haar eigen bedrijf Alexandra Dohmen fashion. Hier hebben we momenteel niet veel foto's van, dus hier schuilt voor jullie als lezer nog een verrassing.  

 


Ontwerpster Swinda van Dijk kwam naar de casting in een van haar eigen prachtige creaties. Hiernaast had ze nog drie andere indrukwekkende en unieke designs meegenomen.


 

 

 

Chay Mallahi deed voor de tweede keer mee aan de castings. Tijdens de casting op 16 juli kreeg ze te horen dat ze in haar geloofden, maar dat ze meer wilden zien. Dit heeft ze tijdens afgelopen casting op de juiste manier weten laten zien en weerleggen.

 

 

Widad Diouri kwam binnen met prachtige ontwerpen. Haar inspiratie en creativiteit komt tot zijn recht in het kledingmerk genaamd Araza Loulay. Meer over de creaties van Widad Diouri kun je vinden op deze site.

 

 

De altijd opgewekte Marlene Mota had een juiste balans weten te vinden tussen de combinatie van het Westerse en het Arabische aspect.

 

 

Deze zes designers mogen zichzelf prijzen met deze ontplooiingsmogelijkheid in Marrakech, Marokko. Ook mogen wij onszelf prijzen met de variatie, de creativiteit, het enthousiasme en de passie van deze designers.
 
Hieronder is een kleine sfeerimpressie te zien van de casting op 19 september.

Over de drie designers die de casting op 16 juli hebben gehaald, zal binnenkort meer verteld worden. So stay in touch!   

The three last, but definitely not the least judges

De tweede editie van Dutch Fashion Meets Marrakech is natuurlijk pas compleet als hier vier professionele juryleden bij aanwezig zijn. Een geschikt jurylid heeft veel ervaring en een kritische doch open blik naar andere talenten. Naast Ronald Kolk zijn er nog drie andere juryleden die naadloos bij de fashionshow in Marrakech en het concept aansluiten. 

Met veel trots mogen wij aankondigen dat de creatieve en succesvolle Kamalia Creations en de talentvolle en professionele Max & Jan voor het tweede jaar jureren tijdens Dutch Fashion Meets Marrakech. 
 
Kamalia Creations heeft zowel een vestiging in Nederland als in Marrakech. Het is een exclusieve fashion design studio die zich bezighoud met de Marokkaanse en Oosterse mode. Kamalia Creations geeft traditionele kleding zoals de kaftan, djellaba's takchita's en tunieken een westerse touch. Kamalia Creations combineert warmte, ziel en passie met elegantie en stijl. In andere woorden; de perfecte kleding voor zelfbewuste vrouwen met een passie voor mode en stijl. Hiernaast is Kamalia Creations loyaal aan de Marokkaanse traditie en tevens een brug naar de hedendaagse mode en trends. De missie van Kamalia Creations sluit perfect aan bij Dutch Fashion Meets Marrakech. Deze missie luidt namelijk: "The best of both worlds".


Max & Jan is een fashionduo. Jan is een modeliefhebber sinds zijn kindertijd en Max is een doorzettende reiziger. Hun wegen kruisten elkaar in Agadir in Marokko. Hier vonden zij een ruim assortiment aan kleuren en stoffen waarmee zij hun ontwerpen leven konden geven. Tegenwoordig combineren zij hier nog steeds hun talenten en samen hebben ze vier winkels geopend in Marokko. Deze winkels zijn gevestigd in Casablanca, Agadir, Marrakech en Assaouira. Deze vestigingen zijn essentieel geworden voor de Marokkaanse en buitenlandse fashionistas. De ontwerpen van Max & Jan staan voor vrouwelijkheid in al haar vrijheid. Ze zijn gemaakt voor iedere vrouw die houdt van afwisseling en een evenwichtige mix in haar klerenkast. Hun inspiratie voor elke collectie halen zij uit hun verleden en heden als reiziger.Deze juryleden jureren, zoals eerder verteld, voor het tweede jaar op rij. Naast Ronald Kolk is er nog een jurylid dat voor de eerste keer jureert. Namelijk de enige echte Said Mahrouf.
 
Said Mahrouf is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting vormgeving. Sindsdien zijn de door hem gemaakte ontwerpen regelmatig tijdens Fashion Weeks terug te zien op de catwalk. Ook is zijn werk over de gehele wereld terug te vinden; in New York, Amsterdam, Utrecht, Sydney, Casablanca en meer. Hij heeft altijd één vaste eis aan zijn ontwerpen: het moet leven, bewegen. Said Mahrouf richt zich vooral op haute couture en op kaftans. Ook is hij van mening dat zijn werk de vrouw moet complimenteren en dat zijn ontwerpen de vrouw nog meer vrouw moeten maken. De reden dat Said Mahrouf zo goed aansluit bij Dutch Fashion Meets Marrakech is van vanwege zijn dubbele culturele achtergrond. Doordat hij Nederlands en Marrokaans is, kan hij smaken, kleuren, stoffen en stijlen van beide werelden combineren. Hij is een mix van allerlei werelden en maakt ontwerpen waarin je dat terugziet. 


Met  de blog over Ronald Kolk inbegrepen, zijn de vier juryleden bij deze geïntroduceerd aan het publiek. Wij van DFMM zijn er erg trots op dat deze jury ons bij mag staan tijdens de tweede editie van deze fashionshow in Marrakech.

Sneak preview jurylid

Om alle deelnemers, medewerkers, bezoekers en media van Dutch Fashion Meets Marrakech alvast een voorproefje te geven en te prikkelen, wordt hier een jurylid onthuld die meewerkt aan de tweede editie van "Dutch Fashion Meets Marrakech".

Met trots mogen wij aankondigen dat de enige echte Ronald Kolk ons tijdens de modeshow bijstaat als jurylid.

Ronald Kolk is een bekende in de fashionwereld. Hij heeft zijn eigen couture salon geleid op de Prinsengracht, heeft gewerkt in de show- en theaterwereld van New York en heeft grote namen gekleed als Bette Midler, Grace Jones, Tina Turner en het Trockadero Ballet van Monte Carlo. Inmiddels kleedde hij ook het Nationaal Ballet en de Nederlandse Opera.
 
Daarnaast is hij in Ibiza, Istanbul, India en Thailand geweest voor veel verschillende werkzaamheden zoals het organiseren van excellente feesten, het ontwerpen van confectiecollecties en het opdoen van niet-westerse inspiratie.
 
In Parijs heeft Ronald Kolk bij Kenzo gewerkt. Terug in Amsterdam werd het talent van Ronald Kolk opgepikt door Max Heymans, Frank Govers en Mart Visser. Bij deze grote namen heeft hij veel van zijn talent kunnen laten zien en uiteindelijk werd Ronald Kolk bij Mart Visser verantwoordelijk voor de algehele leiding op het atelier als hoofdcoupeur.
 
Ronald Kolk heeft zijn eigen couturehuis sinds 1998. De vrouwen die zijn ontwerpen dragen krijgen een gevoel van zekerheid en vertrouwen. Zijn klantenbestand is dan ook breed internationaal georiënteerd. Hij kleed zakenvrouwen, advocaten, politici, royalty, entertainers en mensen die in de showbizz werkzaam zijn.
 
Hiernaast werkt Ronald Kolk voor musicals en theater, zoals Palazzo. Hij ontwerpt bedrijfskleding voor hotels en restaurants, sport- en beautycentra etcetera. Ook ontwierp hij patronen voor grote Franse stoffenhuizen.
 
Aan de hand van bovenstaande informatie over Ronald Kolk is het begrijpelijk dat er afgevraagd wordt waarom Ronald Kolk bij 'Dutch Fashion Meets Marrakech" past.
 
Ronald Kolk heeft veel niet-westerse inspiratie opgedaan in het buitenland en is hiermee bekend met de stijl. Ook heeft hij op 5 mei 2006 in Marrakech een modeshow met de naam 'Les mille et deux nuits' georganiseerd. Dit 'Duizend-en-twee-nachten'-thema kwam tot zijn recht in -upcoming modestad- Marrakech. Tijdens deze avond genoten 250 gasten van een avond vol mode, eten, drinken en gezelligheid in het Palais Mehdi.
 
Hieronder is een greep te zien uit Ronald Kolk zijn collecties die geïnspireerd zijn door de niet-westerse stijlen. Deze ontwerpen sluiten naadloos aan bij het concept van "Dutch Fashion Meets Marrakech".
  

  

We zijn er erg trots op dat deze sympathieke, perfectionistische en tevens ultramoderne grote naam ons bijstaat tijdens de tweede editie van "Dutch Fashion Meets Marrakech".

Blog Stats

  • Total posts(16)
  • Total comments(0)

Forgot your password?