Dutch Fashion Meets Marrakech

Dutch Fashion Meets Marrakech

fashionshow

It's all about communication

Als onderdeel van de organisatie van DFMM hou ik me onder andere bezig om alle geïnteresseerden van DFMM zo dicht mogelijk bij de fashionshow te betrekken. Het is tegenwoordig erg lastig om doelgroepgericht te communiceren. Daarom is DFMM op veel verschillende social media kanalen aanwezig om zoveel mogelijk geïnteresseerd publiek te betrekken bij ons werk en proces.

In deze blog wil ik je graag laten zien hoe breed DFMM zich presenteert. Zodat je een beter beeld van ons kunt krijgen.
 
Ten eerste is DFMM aanwezig op Blogspot, Facebook en Twitter. Hier worden foto's geüpdate, er wordt gedeeld hoe alles loopt, wat er achter de rug is, wat er nog te wachten staat en daarnaast proberen we hier zoveel mogelijk mensen bij te betrekken door middel van taggen en het nieuwsgierig en enthousiast maken.
 
Maar wat velen niet weten, is dat we DFMM op veel meer kanalen presenteren dan alleen Blogspot, Facebook en Twitter. Er zijn namelijk veel social media uitingen waarin DFMM haar identiteit foutloos kan beschrijven en/of uitstralen, dit door middel van niets anders dan foto's.
 
 
Pinterest
Pinterest is nog in opkomst en bij redelijk veel social media gebruikers nog onbekend. Pinterest is een virtueel prikbord. Je kan je prikbord organiseren en alle mooie dingen die je op het web tegenkomt kun je delen. Je kunt prikborden zoeken die door anderen gecreëerd zijn en je kunt inspiratie opdoen bij mensen die dezelfde interesses delen. Mooie foto's, interessante foto's of foto's die je inspireren kun je 'repinnen', zodat deze ook op jouw profiel en voor jouw volgers te zien zijn.
 
Mensen gebruiken deze moodboards om hun bruiloft te plannen, hun huis te herinrichten of om bijvoorbeeld hun favoriete recepten te delen en beeldend te maken.
 
DFMM gebruikt Pinterest om door middel van deze moodboards beeldend te maken wat DFMM inhoudt, hoe het te werk gaat en wat het concept inhoudt. Pinterest is interessant omdat het niet oppervlakkig is. Het is namelijk speels en veelzijdig; sommige prikborden geven kleine sneak-peaks backstage en andere prikborden vertellen veel over de vorige editie, de juryleden, medewerkers, inspiraties etcetera. 
 

 

 

Tumblr
Tumblr is wat bekender onder het Nederlandse volk dan Pinterest. Het is namelijk al iets langer in opkomst, maar nog steeds niet volgroeid. Tumblr is een site waar je blogs kunt delen, blogs kunt rebloggen, foto's kunt delen en dit alles vervolgens terug kunt zien in een gigantisch moodboard.
 
DFMM gebruikt Tumblr met name om het publiek door middel van de moodboards te kunnen laten zien wat DFMM zoekt in designers, wat voor huisstijl DFMM heeft en waar de passie van DFMM ligt. Het fijne aan het moodboard wat hier inmiddels al is opgebouwd, is dat er geen woorden voor nodig zijn. Zoals ze namelijk zeggen: Een foto zegt meer dan duizend woorden.
 

 

 

 

Instagram
Instagram DFMM: dutchfashionmeetsmarrakech
Instagram is een applicatie voor op de Smartphone waarmee je foto's een andere look of uitstraling kunt geven. Er kunnen hashtags gebruikt worden zodat mensen met dezelfde interesses je foto kunnen liken en op de foto kunnen reageren. Instagram werkt alleen via de Smartphone. Op deze website kun je lezen en zien wat Instagram met foto's kan doen.
 
Ben je nieuwsgierig geworden, geïnspireerd geraakt of wist je niet dat DFMM op deze social media uitingen aanwezig is? 
 
Take a look and stay in touch with 
or add DFMM at Instagram: dutchfashionmeetsmarrakech
 
We will meet again at the internet!

Blog Stats

  • Total posts(16)
  • Total comments(0)

Forgot your password?