Dutch Fashion Meets Marrakech

Dutch Fashion Meets Marrakech

fashionshow

Take a peek at the Wild Card casting

Afgelopen vrijdag was het zo ver: de Wild Card ronde die de laatste twee designers zou selecteren om deel te nemen aan Dutch Fashion Meets Marrakech 2013. Voor de organisatie van DFMM was het spannend en zenuwslopend. We hadden hoge verwachtingen van de designers en we wisten dat er veelbelovende en originele talenten zouden komen naar de casting.

De Wild Card ronde vond plaats in de prachtige boutiek van Kamalia Creations te Mijdrecht. Er was een grote stijlvolle ruimte die een huiskamergevoel bij mij overbracht, het was namelijk modern en tegelijk heel sfeervol en gezellig. Ik voelde me er al snel op mijn plek. De designers daarentegen zullen dit anders gevoeld hebben, in hun ogen was deze ruimte bepalend voor een finaleplaats op de Marokkaanse catwalk. Alle kritische ogen zullen op de designers gericht zijn en in deze ruimte zullen zij moeten presteren.

De organisatie van DFMM werd warm verwelkomd door de twee dames van Kamalia Creations, namelijk Kamalia en Saloua. Op verschillende plekken in de boutiek stonden karaffen met water, jus d'orange, bruisende fruitdrank, cupcakes, koekjes en cakejes. Er waren goede voorbereidingen getroffen om iedereen tijdens de casting te kunnen voorzien. Om 16:45 uur kwam de vriendelijke doch professionele Ronald Kolk binnen om plaats te nemen achter de jurytafel, vergezeld door Kamalia Creations en onze eigen kritische Farah Souiri. Ook onze deskundige en bescheiden fotograaf M.e. Amrani stond ons bij om prachtige foto's te maken, waarvan er tevens een paar in deze blog terug te zien zijn. 


v.l.n.r.: Farah Souiri, Mohamed Bahlaoui, Ronald Kolk, Kamalia El Ghazi, Saloua, Sonia Ghazi

Een voor een druppelden de designers binnen. Kavita Bachasingh arriveerde als eerst met haar model en een vriendin, gevolgd door Houda Ahannach, vergezeld door een visagist en een model. Om 16:55 uur kwam Nathalie Goedegebuure binnen. Zij heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, maar woont inmiddels in Barcelona. Speciaal voor onze Wild Card ronde was zij overgevlogen van Spanje naar Nederland! Ten slotte kwam Arriz Golden de mooie boutiek van Kamalia Creations binnen.

Naast de ruimte waar de jury zat, was een backstage ruimte. Hier konden de designers en modellen zich voorbereiden op de casting. Ze hebben ervaringen uitgewisseld, elkaar leren kennen en ondertussen zenuwachtig gewacht tot ze voor de jury konden verschijnen.
 
Elke designer had uitleg gekregen over wat de bedoeling was. De designers kregen eerst tijd om uit te leggen wie ze zijn, wat hun ervaringen zijn en om andere relevante informatie over zichzelf te geven. Na dit korte praatje moesten ze een paar stappen naar achteren zetten, zodat de muziek aan kon en het model het kledingstuk van de designer kon showen voor de jury. Dit model liep voor de jury in een van de creaties waarvan de designers vinden dat deze creatie hen het meest als designer vertegenwoordigt.
Na het showen van deze creatie kregen de designers de kans om toe te lichten hoe ze het gemaakt hadden, wat hun inspiratiebron is geweest en waarom dit ontwerp de designer vertegenwoordigt. Ten slotte hadden ze tijd om schetsen te laten zien die aantonen wat voor creaties ze willen maken als ze mogen participeren aan Dutch Fashion Meets Marrakech 2013.
 
Kavita mocht als eerst voor de jury verschijnen, gevolgd door Nathalie, Houda en ten slotte Arriz. Backstage was iedereen aan het vertellen over zijn/haar passie, inspiratiebronnen, ervaringen en connecties, maar tegelijkertijd was de spanning om te snijden.
 
Nadat de designers voor de jury waren verschenen, ging de jury in beraad. Na ongeveer 30 minuten ging de backstage deur ineens open en werd de designers verteld dat twee van hen definitief door zijn om te participeren aan DFMM 2013 en dat één designer nog een kans kreeg door middel van het behalen van een opdracht. Een designer zou dus definitief afvallen voor DFMM 2013. Eén voor één werden de designers voor de jury geroepen.
 
Om het nog even spannend te houden, zijn hieronder foto's te zien van de designers en hun creaties. Wie denk jij dat er door zijn gegaan?
 
Kavita Bachasingh
      

 

Nathalie Goedegebuure


Houda Ahannach


 


Arriz Golden


 Houda heeft het niet gehaald om mee te mogen naar Marrakech. Ze heeft kritiek gekregen waar ze wat aan heeft en hier gaat ze aan werken. Ze is blij dat ze deze ervaring mee heeft mogen maken en hoopt in 2014 klaar te zijn voor de derde editie van Dutch Fashion Meets Marrakech.

Arriz heeft de kans gekregen om zich alsnog te bewijzen tegenover de jury en de organisatie van Dutch Fashion Meets Marrakech. De opdracht is dat hij zich meer moet verdiepen in de Marokkaanse touch met de nadruk op hoe hij een vrouw mooier kan vormen in zijn kleding.
 
Hieruit kun je opmaken dat Kavita en Nathalie mogen participeren aan Dutch Fashion Meets Marrakech 2013. De juryleden waren razend enthousiast over deze twee dames. Kavita en Nathalie zijn beide origineel en hadden veelbelovende schetsen, waar ze ons mee gaan verrassen op de catwalk in Marrakech.
 
De Wild Card ronde was een groot succes en we zijn heel trots op alle designers die zich voor ons hebben ingezet voor de castings. De definitieve twaalf designers die mee gaan naar Marrakech staan eindelijk vast! De organisatie en jury van DFMM kunnen niet wachten om te zien hoe de schetsen tot leven komen en hoe de fashionshow in Marrakech vormgegeven zal worden door de prachtige creaties van onze ambitieuze designers.
 
Laat me weten wie jouw favoriet is en waarom, ik ben erg benieuwd naar jullie mening!

 

Blog Stats

  • Total posts(16)
  • Total comments(0)

Forgot your password?