Dutch Fashion Meets Marrakech

Dutch Fashion Meets Marrakech

fashionshow

The runway rockers of DFMM

Na drie castings achter de rug te hebben voor de designers, werd het tijd om de modellen te selecteren die zullen deelnemen aan Dutch Fashion Meets Marrakech.

Casting 1
De eerste modellencasting had een opkomst van meer van 40 modellen en vond plaats op donderdag 25 oktober, van 17:00 - 22:00 uur, in het kantoor van Showpony. Josje van Hagen is de oprichtster van Showpony en was al helemaal klaar voor de casting toen de crew van DFMM arriveerde.
 
De jury bestond uit Josje van Hagen - founder van Showpony, Emily Denissen - projectmanager en hoofdboeker van Showpony en een organisatielid van DFMM.
 
De modellen moesten 15 minuten van te voren aanwezig zijn en werden beneden in de hal van Showpony ontvangen. Vanuit daar werden zij doorverwezen naar boven, waar ze warm werden verwelkomd door twee crewleden van DFMM. Boven konden ze bij het Hoofd van Financiën van DFMM documenten invullen en ondertekenen. 
 
De casting was goed verzorgd: er was tonijnsalade gemaakt, M&M taart gebakken, er was keuze uit verschillende soorten frisdrank, er lagen koekjes, chocolaatjes, snoepjes en om het concept tot zijn recht te laten komen was er heerlijke Marokkaanse nana thee. Er lagen een aantal tijdschriften boven, waaronder een tijdschrift van SuperTrash waar een van onze designers in te vinden was, erg leuk om te lezen. 
 
De sfeer was goed, de modellen waren voorzien van een hapje en een drankje, maar tegelijkertijd was de spanning voelbaar. De modellen waren zenuwachtig, vroegen om tips en friemelden aan snoepjes en hun haren. De modellen werden een voor een de castingruimte ingeroepen, hier kregen ze de kans om iets over zichzelf te vertellen, drie keer voor de jury te lopen en zich vervolgens te laten fotograferen door fotograaf M.e Amrani. Hierna werden de modellen bedankt en konden ze naar huis.
 
Na afloop waren de meeste modellen over het algemeen redelijk tevreden over zichzelf, vrijwel alle modellen hadden het idee dat ze het iets beter hadden kunnen doen of hadden kritiek op zichzelf. De jury heeft dit daarentegen lang niet bij iedereen gemerkt en was zeer tevreden over de resultaten. Na de casting ging de jury in beraad en heeft een keuze gemaakt uit de 40 modellen die zichzelf deze dag hebben bewezen.
 
Op vrijdag 26 oktober, de dag na de casting, werden de modellen gebeld die mogen participeren aan Dutch Fashion Meets Marrakech. De overige modellen kregen een e-mail dat zij helaas niet door waren, maar altijd welkom zijn voor de castings voor DFMM 2014.
 
De modellen die naar aanleiding van de eerste casting meegaan naar Marrakech zijn: Yulande Gentle, Mustapha, Charisma Dihal, Robin Dominq Dirks, Roel Klepper, Dieuwertje Leenaarts, Daimy Seket, Rebecca van den Oetelaar, Rachel Korthals, Lara Eline Louvenberg en Vanessa Melo Livramento. Binnenkort zullen zij op de website van DFMM terug te zien zijn met foto.
 
 
Casting 2
De tweede modellencasting vond plaats op woensdag 31 oktober, wederom bij Showpony. Dit keer bestond de jury uit Josje van Hagen, Martyn Klooster - producer en boeker van Showpony en een organisatielid van DFMM.
 
De tweede casting duurde van 17:00 - 20:00 uur en deze casting had een opkomst van ongeveer 20 modellen. Dit keer was er geen tijdschema per model, maar kon iedereen tussen 17:00 uur en 18:30 uur binnenlopen en werden ze een voor een gecast. De modellen waren uiteraard weer voorzien van lekkernijen zoals chocola, koeken, donuts en meer. De modellen werden om de beurt gecast en aan het einde van de casting werd meteen bekendgemaakt wie er mee zouden gaan naar Marrakech.
 
Zoals altijd was de spanning om te snijden, maar probeerden de modellen dit te onderdrukken. Een van de modellen had een prachtige stem en heeft een stuk gezongen, anderen deelden ervaringen uit, er werd genetwerkt en gezellig gekletst. Ineens ging de deur boven open en werd de modellen verteld dat ze een voor een voor de jury konden verschijnen. Dit was het moment van de waarheid voor de modellen, hier kregen ze te horen of ze mee zouden gaan naar Marrakech of niet...
 
De modellen die zich aan mogen sluiten bij de overige modellen die participeren aan Dutch Fashion Meets Marrakech 2013 zijn: Alannah Kastanja, Jelissa Zuiderwijk, Kimberly Fraenk, Amal Khaddamallah, Lorina Ansah en Soelie Asalami.
 
Who will win the prize in Marrakech and become model of DFMM 2013?
Showpony heeft prachtige prijzen in petto voor het beste model van Dutch Fashion Meets Marrakech 2013, namelijk:
- betaalde shoot in 2013
- betaalde opdrachten als hostess voor verschillende toonaangevende merken 
- een 1 jarig contract bij Showpony, uiteraard met kans op verlenging
- een jeans
- een moijto kit
- haarproducten
 
De organisatie van Dutch Fashion Meets Marrakech en het team van Showpony zijn erg enthousiast over de definitieve runway rockers van DFMM 2013, bestaande uit 13 vrouwelijke modellen en 4 mannelijke modellen. Ze zullen binnenkort allemaal op de website verschijnen met foto, laat ons dan weten wie jouw favoriet is en van wie jij denkt dat diegene de prijzen van Showpony binnensleept!

Blog Stats

  • Total posts(16)
  • Total comments(0)

Forgot your password?