Dutch Fashion Meets Marrakech

Dutch Fashion Meets Marrakech

fashionshow

The three last, but definitely not the least judges

De tweede editie van Dutch Fashion Meets Marrakech is natuurlijk pas compleet als hier vier professionele juryleden bij aanwezig zijn. Een geschikt jurylid heeft veel ervaring en een kritische doch open blik naar andere talenten. Naast Ronald Kolk zijn er nog drie andere juryleden die naadloos bij de fashionshow in Marrakech en het concept aansluiten. 

Met veel trots mogen wij aankondigen dat de creatieve en succesvolle Kamalia Creations en de talentvolle en professionele Max & Jan voor het tweede jaar jureren tijdens Dutch Fashion Meets Marrakech. 
 
Kamalia Creations heeft zowel een vestiging in Nederland als in Marrakech. Het is een exclusieve fashion design studio die zich bezighoud met de Marokkaanse en Oosterse mode. Kamalia Creations geeft traditionele kleding zoals de kaftan, djellaba's takchita's en tunieken een westerse touch. Kamalia Creations combineert warmte, ziel en passie met elegantie en stijl. In andere woorden; de perfecte kleding voor zelfbewuste vrouwen met een passie voor mode en stijl. Hiernaast is Kamalia Creations loyaal aan de Marokkaanse traditie en tevens een brug naar de hedendaagse mode en trends. De missie van Kamalia Creations sluit perfect aan bij Dutch Fashion Meets Marrakech. Deze missie luidt namelijk: "The best of both worlds".


Max & Jan is een fashionduo. Jan is een modeliefhebber sinds zijn kindertijd en Max is een doorzettende reiziger. Hun wegen kruisten elkaar in Agadir in Marokko. Hier vonden zij een ruim assortiment aan kleuren en stoffen waarmee zij hun ontwerpen leven konden geven. Tegenwoordig combineren zij hier nog steeds hun talenten en samen hebben ze vier winkels geopend in Marokko. Deze winkels zijn gevestigd in Casablanca, Agadir, Marrakech en Assaouira. Deze vestigingen zijn essentieel geworden voor de Marokkaanse en buitenlandse fashionistas. De ontwerpen van Max & Jan staan voor vrouwelijkheid in al haar vrijheid. Ze zijn gemaakt voor iedere vrouw die houdt van afwisseling en een evenwichtige mix in haar klerenkast. Hun inspiratie voor elke collectie halen zij uit hun verleden en heden als reiziger.Deze juryleden jureren, zoals eerder verteld, voor het tweede jaar op rij. Naast Ronald Kolk is er nog een jurylid dat voor de eerste keer jureert. Namelijk de enige echte Said Mahrouf.
 
Said Mahrouf is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting vormgeving. Sindsdien zijn de door hem gemaakte ontwerpen regelmatig tijdens Fashion Weeks terug te zien op de catwalk. Ook is zijn werk over de gehele wereld terug te vinden; in New York, Amsterdam, Utrecht, Sydney, Casablanca en meer. Hij heeft altijd één vaste eis aan zijn ontwerpen: het moet leven, bewegen. Said Mahrouf richt zich vooral op haute couture en op kaftans. Ook is hij van mening dat zijn werk de vrouw moet complimenteren en dat zijn ontwerpen de vrouw nog meer vrouw moeten maken. De reden dat Said Mahrouf zo goed aansluit bij Dutch Fashion Meets Marrakech is van vanwege zijn dubbele culturele achtergrond. Doordat hij Nederlands en Marrokaans is, kan hij smaken, kleuren, stoffen en stijlen van beide werelden combineren. Hij is een mix van allerlei werelden en maakt ontwerpen waarin je dat terugziet. 


Met  de blog over Ronald Kolk inbegrepen, zijn de vier juryleden bij deze geïntroduceerd aan het publiek. Wij van DFMM zijn er erg trots op dat deze jury ons bij mag staan tijdens de tweede editie van deze fashionshow in Marrakech.

Blog Stats

  • Total posts(16)
  • Total comments(0)

Forgot your password?