Dutch Fashion Meets Marrakech

Dutch Fashion Meets Marrakech

fashionshow

Which designer will own the Wild Card?

Aangezien de lat voor de designers van DFMM13 een stuk hoger is gelegd ten opzichte van DFMM12, is het lastig om kritisch te zijn en gelijktijdig genoeg talentvolle designers te selecteren die mogen participeren aan Dutch Fashion Meets Marrakech 2013.

Er zijn inmiddels elf designers die op 9 februari 2013 de catwalk zullen rocken in Marrakech. Wij van DFMM merken dat het voor gevorderde designers erg aantrekkelijk is om te participeren aan het programma dat wij aanbieden. Dat is de reden dat we het niet bij deze elf designers houden, maar dat we nog een Wild Card ronde gaan organiseren waarin we nog één designers de kans geven om aan te sluiten bij de overige elf designers die meegaan naar Marrakech.
 
De juryleden die zullen jureren tijdens deze Wild Card ronde, zullen zijn Ronald Kolk en Kamalia Creations. Zij zijn degene die zullen bepalen welke designer zich mag aansluiten bij de overige elf designers die al zeker zijn van hun plaats op de catwalk in Marrakech.
 
De jury zal kritisch zijn op twee onderdelen die tijdens de Wild Card ronde worden behandeld, namelijk de volgende:
 
1. Design
De designers die 19 oktober deelnemen aan de Wild Card ronde, zullen allen één design meenemen die hen vertegenwoordigd als designer. Aangezien dit design de designer vertegenwoordigd, zou de jury op basis van dit onderdeel kunnen bepalen wat voor persoon de designer is en wat diegene in Marrakech zou kunnen laten zien.
 
2. Schetsen
De schetsen zijn van essentieel belang voor de jury. Als de schetsen sterk zijn, zal dit zwaarder meewegen dan het design dat tijdens de Wild Card ronde getoond wordt. Wij van DFMM hebben veel respect voor designers die zich (en anderen) continu blijven inspireren, die nu al toekomstplannen hebben en zichzelf blijven verbeteren, vernieuwen en hun passie in hun werk steken. Aan schetsen zijn veel van deze kenmerken terug te zien. Schetsen kunnen aantonen hoe creatief de designers zijn, denken ze out of the box? En ook belangrijk: kunnen zij deze ideeën en schetsen waarmaken?
 
Twee voorbeelden hiervan zijn Marco Stefano Pintus en Alexandra Dohmen.
Marco Stefano Pintus heeft laten zien hoe graag hij wilde participeren door als enige deelnemer van de casting twee jurken te maken speciaal voor de casting! Dit toont veel karakter, passie en creativiteit op een erg korte termijn.
 
Alexandra Dohmen daarentegen had als enige maar één design meegenomen naar de casting. Maar wat zij wel had, waren mooie schetsen van designs die ze wil maken voor de fashion show in Marrakech. Ze heeft grootse en interessante schetsen die doorslaggevend waren en aansloten bij het concept van DFMM. We zijn benieuwd in hoeverre Alexandra ons gaat verrassen in Marrakech.
 
DFMM-participant Swinda van Dijk is een goed voorbeeld van een designer die haar schetsen foutloos om kan zetten in realiteit.

 

Kijk voor een aantal castingfoto's op de volgende blogs en laat ons weten wie jouw favoriet is!
 
Ik ben erg benieuwd wie zich bij de andere designers gaat voegen en hoe het totaalplaatje van participanten eruit zal gaan zien. Wij van DFMM zijn zeker dat we in Marrakech een kundig, professioneel, gezellig en opgewekte DFMM crew bij ons zullen hebben!

Blog Stats

  • Total posts(16)
  • Total comments(0)

Forgot your password?